Logga in på Mina sidor
Om Skellefteå Kraft / Jobba hos oss / För dig som student

En arbetsplats med många yrkesroller

Som du kanske känner till är Skellefteå Kraft ett företag som ligger i den absoluta framkanten av utvecklingen inom miljöanpassad energiproduktion. Men vi är ju så mycket mer än så. Som ett av Sveriges största energibolag har vi en viktig roll inom allt ifrån elnät och krafthandel till produktion av fjärrvärme och biopellets. För att inte tala om vårt arbete inom kommunikation och fastigheter. Vi har helt enkelt många ben att stå på och för att fortsätta utvecklas som företag behöver vi kontinuerligt fylla på med nya, inspirerade medarbetare. Det kan handla om allt ifrån både ingenjörer och tekniker med specialinriktning på vind- och vattenkraft, till tekniker och elmontörer.


För dig som är student


Störst chans till arbete hos oss har du om du har utbildning inom elkraft, eldistribution, energiteknik, energisystem eller kraft och värme. Dessutom kan utbildningar inom maskinteknik, teknisk fysik, industriell ekonomi samt väg- och vattenbyggnad vara intressanta för oss. Eftersom vi är en stor organisation har vi även behov av såväl ekonomer som projektledare och vassa säljare. Kort och gott, vi behöver kompetenta, välutbildade människor.

Tankekraft

En av våra ambitioner är att komma i kontakt med framtida medarbetare redan under deras studietid. Vi tycker att det är värdefullt att få utbyta tankar och lära känna varandra, för att på så sätt kan lägga en bra grund för tiden efter studierna. Som ett led i det arbetet har vi utvecklat aktiviteten Tankekraft, som genomförs i anslutning till tentamenstillfällen på de utbildningsprogram och kurser som är extra intressanta för oss på Skellefteå Kraft. Vi finns på plats med ett street-team, som delar ut ett kit med förtäring som ger energi under tentamenstillfället, exempelvis dryck, frukt eller chokladbit. Efter genomförd tentamen får studenterna ytterligare ett energikit, nu för att fylla på depåerna efter ett långt pass i tentamenssalen.

Tankekraft genomförs under tentamensperioder, två gånger per år på valda utbildningar och universitet. Mer information hittar du i aktivitetskalendern nedan.

Examensarbeten

Läs mer om våra aktuella examensarbeten eller skapa din egen projektbeskrivning, klicka här.


Studiebesök

Är du intresserad av att veta mer om oss på Skellefteå Kraft och se hur vi jobbar?

Boka in ett studiebesök genom att enkelt fylla i ett formulär.


Praktikplats

Vi tar gärna emot praktikanter och är övertygade om att det är positivt både för oss som företag och för dig som praktikant. Vi får möjlighet att utbyta kunskap och erfarenheter med presumtiva medarbetare. Samtidigt får du som praktikant en första inblick i hur ett branschledande företag arbetar med produktion av förnybar energi.

Vi tar emot studenter från gymnasiet, högskola/universitet och KY/YH-utbildningar. I första hand erbjuder vi praktikplatser till personer som går en utbildning som kan leda till jobb inom Skellefteå Kraft. Det handlar vanligtvis om yrken som drifttekniker, distributionselektriker och olika former av ingenjörer. Om det är möjligt att hitta lämpliga uppgifter under praktikperioden kan vi även erbjuda platser inom service, försäljning, ekonomi och administration. Dessutom har vi ett speciellt program för elever i årskurs 9, med en praktikvecka som kan sökas av olika skolor varje år. Det kan även vara möjligt för arbetssökande att söka praktikplats hos oss.

Är du intresserad av att göra praktik hos oss på Skellefteå Kraft? För att kunna matcha ditt praktikönskemål till vår verksamhet ber vi dig fylla i formuläret nedan för att söka praktikplats. Vi återkommer så snart vi kan till dig med besked om vi har möjlighet att erbjuda dig praktik. Har du frågor kontaktar du vår Kundservice, som skickar dig vidare till rätt praktikkoordinator.

Ansök genom att enkelt fylla i ett formulär.