Logga in på Mina sidor
Företagskund / Bredband / Operatörer och IT-företag

Tjänster för operatörer och IT-företag 

Tjänster för operatörer och IT-företag

För företag som kräver mer kapacitet eller avancerade tekniska lösningar har vi mycket att erbjuda.

Kapacitet L2

En tjänst som passar dig som behöver knyta ihop flera kontor eller anläggningar för att utnyttja resurserna maximalt. Du väljer mellan bandbredder på 10, 100 eller 1000 Mbps. Du delar inte förbindelsen med någon annan och du får dessutom ett eget VLAN från oss. Tjänsten är mycket flexibel och kan anpassas efter just ditt företags behov.

Svartfiber

Med svartfiber hyr du en ren förbindelse i vårt fibernät. Skellefteå Kraft står för den fiberoptiska anslutningen medan du som kund ansvarar för den utrustning som ansluts i ändarna. Det gör att du själv styr utrustning, kapacitet och kostnader. Vi erbjuder även monofiber- och WDM-lösningar som alternativ.

Co-location

När du hyr förbindelser av Skellefteå Kraft kan du i mån av ledigt utrymme placera ditt företags utrustning för datakommunikation i vår operatörshall i direkt anslutning till vårt nät. Gäller i dagsläget inte servrar. Du hyr en rackplats i vår specialbyggda operatörshall där vi har bl.a. säkerhet, kyla och avbrottsfri- och uthållig kraftförsörjning. Rackutrymmena finns i olika storlekar och ditt hyrda utrymme är låsbart och du har tillgång till det 24/365. Tjänsten kan skräddarsys efter dina behov. 

Service Level Agreement (SLA)

Vill du känna dig extra trygg kan du teckna ett utökat serviceavtal med oss på Skellefteå Kraft. Avtalen finns i fem olika nivåer beroende på dina behov.

Här finns mer information om fibertjänster för företag (pdf)

Bredband

Beställ anslutning och mer information

Åke Holmkvist
Telefon 0910-77 28 98