Logga in på Mina sidor

Skellefteå Kraft avtäcker konstverk på öppet hus

2010-10-01

Då Skellefteå Kraft bjuder in allmänheten och håller Öppet Hus under lördagen den 2 oktober kommer också det nya konstverket ”Zenit” att avtäckas.

Konstverket har placerats precis utanför Skellefteå Krafts huvudentré och konstnärinna är Linnéa Jörpeland.

– Konstverket har fått en central plats i Skellefteå, väl synligt från E4. Det kommer att bli något som både ortsbor och passerande tar del av, så visst är vi väldigt nyfikna på att få se slutresultatet, säger Catarina Hägglund, informationschef på Skellefteå Kraft.

Linnéa Jörpeland blev inbjuden till en tävling för cirka 1,5 år sedan och presenterade en skiss för Skellefteå Kraft i oktober ifjol. I januari fick hon veta att hon vunnit i hård konkurrens och har därefter arbetat målmedvetet med konstverket. Linnea berättar att hon hade helt fria händer, utom vad gällde en önskan från Skellefteå Kraft; nämligen att temat i konstverket skulle vara just ”kraft”:

– Jag började fundera på olika sorters kraft, som vindkraft, växtkraft, den kraft som finns i hemmet. Det har varit utmanande på flera sätt, faktiskt är det här första gången som jag arbetat med ett företag av Skellefteå Krafts storlek, även om jag tidigare arbetat en del med kommuner och landsting.

Linnéa Jörpeland är en erfaren konstnär med rötterna i Stockholm och Alvesta. Hon har varit verksam som konstnär i 11 år och bland annat ställt ut på gallerierna Mejan på Skeppsholmen och Agnelika Knäpper. Hon arbetar också på skisser för konstverk till stortorget i Örebro.

För mer information:
Catarina Hägglund, informationschef Skellefteå Kraft   
mobil 070-511 11 55   
e-post: catarina.hagglund@skekraft.se

Linnéa Jörpeland, Konstnär
mobil 073-640 28 34

Press & sponsring

Presskontakt

Mimmi Jonsson
070-220 99 76

Presskontakt

press@skekraft.se

 • Kontaktuppgifter

  E-post:

  kundservice@skekraft.se

  Telefon:

  Växel: 0910 – 77 25 00

  Adress:

  Skellefteå Kraft

  Kanalgatan 71

  931 80 Skellefteå

   

 • Ström- och driftavbrott

  Felanmälan, dygnet runt
  alla dagar 020-77 27 00.

  - Avbrottskarta